Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

woensdag 17 augustus 2022

Leopoldsburg: Eerste steenlegging VillaVip Leopoldsburg (6 mei 2021)

In de Heidestraat te Leopoldsburg (Heppen) is de eerste steen gelegd van VillaVip. De opening van de nieuwbouw is voorzien begin volgend jaar. VillaVip biedt een warme en gezellige thuis voor volwassenen met een (verstandelijke) beperking waarbij telkens 10 bewoners onder begeleiding van en samen met een zorgkoppel samenwonen in één huis, als een groot gezin. Samen met het zorgkoppel bouwen de bewoners er aan een gezellige thuis. Persoonlijke aandacht en veel liefde staan centraal in elke woning.

VillaVip Leopoldsburg wordt de nieuwe thuis van Anouk Poets en Jordy Leijnen. Samen met hun zoontje Loyd en de huisdieren nemen zij begin 2022 hun intrek als zorgkoppel, om kort daarna hun eerste bewoners te kunnen verwelkomen.

Wouter Beke, Vlaams minister van Welzijn en Volksgezondheid, trad in dialoog met VillaVip tijdens zijn bezoek aan de bouwsite in Leopoldsburg: "De kleinschaligheid van VillaVip is een enorme troef. Vlaanderen moedigt dergelijke initiatieven dan ook aan. De uitbouw van VillaVip gebeurt volledig volgens de filosofie van de persoonsvolgende financiering, met de focus op zelfregie, autonomie en keuzevrijheid. Dat is de weg die we hebben ingeslagen, en daar wijken we niet meer vanaf."

Ook Marleen Kauffmann, waarnemend burgemeester van Leopoldsburg, is erg opgetogen over de komst van VillaVip: "Dit is een ongelofelijk mooi project voor Leopoldsburg dat we met veel liefde omarmen. Als gastvrije gemeente zijn we blij dat VillaVip in Heppen een zorgwoning bouwt om zo mensen met een beperking een warme thuis te geven."

Ook in VillaVip Leopoldsburg zal plaats zijn voor 10 bewoners die er hun leven verder kunnen uitbouwen.

Anouk en Jordy zijn hun zoektocht alvast gestart: "Wij willen een fijne thuis bieden door iedere persoon die bij ons komt wonen in zijn eigenheid te laten. We zullen samen als één groot gezin leven, waar ieder individu de ruimte krijgt om zijn eigen interesses te hebben en zelf te bepalen wat hij/zij belangrijk vindt in het leven. Daarnaast willen we samenwerken met het netwerk van de bewoners, zodat ook zij zich goed voelen bij de manier waarop wij zorg dragen voor hun dierbare. Wij zelf houden van gezelligheid in huis en samen leuke dingen doen. We hopen dan ook om samen met ons toekomstige grote gezin veel warme momenten te beleven", besluit Anouk.Anouk Poets en Jordy Leijnen, het zorgkoppel, zijn hun zoektocht gestart naar 10 bewoners
Foto: VillaVip

Bekijk alle artikels uit Leopoldsburg