Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

dinsdag 9 augustus 2022

Leopoldsburg: Het dagboek van Willy Penny (11 april 2021)

Willy draagt al heel wat mee in zijn rugzak wanneer zijn nichtje Ellen sterft. Hij besluit naar Compostela te stappen om in het reine te komen met zichzelf. Hij vertrekt in de nazomer van 2017 in België, en komt er putje winter aan. Wat zijn reis zo speciaal maakt, is dat Willy met zijn dwergteckel Wolv op pad gaat. Wolv heeft al snel 9000 enthousiaste volgers op Facebook, die van dag tot dag willen weten wat hij allemaal meemaakt. Wanneer in Spanje blijkt dat hij niet tegen de sneeuw en de vrieskou is opgewassen, moet Willy hem met tegenzin bij vrienden onderbrengen.

Wanneer hij na een volgende lange trektocht in Portugal tijdens de lockdown van corona in het voorjaar van 2020 terug in België arriveert, is hij echter opeens dakloos. Hij kampeert in een populierenbos aan de rand van Hasselt, maar wordt er door de politie weggestuurd. Peter en Merle vangen hem op, en nemen deze bijzondere persoon op in hun vriendenkring. Al snel blijkt dat Willy een man is met een verhaal. Wanneer hij zijn dagboek van zijn tocht naar Compostela aan zijn vrienden van de herberg De Paardenstallen in Herkenrode toont, kunnen zij niet anders dan dit te willen delen met iedereen die een goed hart met zich meedraagt. De manier waarop Willy schrijft, en hoe hij over zijn grote kleine vriend, zijn dwergteckel Wolv vertelt, is gewoon vertederend. Maar dat is niet zijn enige verhaal.

Over Willy
Willy Penny (1962) had geen gemakkelijke jeugd in Leopoldsburg en deed vanaf zijn tiende allerlei jobs. Later werd hij huisschilder en werkte hij bij de Brugse musea. Hij is bovenal een avonturier: hij vertrekt zonder doel en ziet wel wat er op zijn pad komt. Zijn levensmotto is, met een knipoog naar de Dalai Lama: "Als je met een ernstig probleem zit, denk dan goed na. Is er een oplossing, dan heeft het geen zin om je op te winden. Is er geen oplossing, dan heeft het ook geen nut om je op te winden." Willy is een opmerkzame observator en een avonturier pur sang. Een levensgenieter met een groot hart voor alles wat leeft. Het dagboek over zijn belevenissen tijdens de tocht naar Compostela is hiervan het bewijs.

Het boek
Het boek Compostela. Wandelen met Wolv en Willy van Willy Penny is uitgegeven en geïllustreerd met foto’s van Willy en met tekeningen van Lut Aerts. Het bevat 136 pagina's en kost 18 euro. Het kan tijdens de openingsuren van De Paardenstallen in Herkenrode aangekocht worden, of het kan online besteld worden via facebook.com/DePaardenstallenen
De opbrengst wordt geschonken aan diverse projecten die het welzijn van honden bevorderen.


Foto: Persbericht: Compostela. Wandelen met Wolv en Willy - De Paardenstallen

Bekijk alle artikels uit Leopoldsburg