Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

dinsdag 9 augustus 2022

Leopoldsburg: N73 vanaf 12 april afgesloten ter hoogte van Koningin Louisa-Marialaan (8 april 2021)

De Gemeente Leopoldsburg werkt aan de vernieuwing van de Koningin Louisa-Marialaan. Ook het kruispunt met de N73 wordt aangepakt, in samenwerking met het Agentschap Wegen en Verkeer. Daardoor zal de N73 (Hospitaalstraat – Hechtelsesteenweg) vanaf maandag 12 april 2021 afgesloten worden voor alle verkeer.

Tijdens de werken wordt het kruispunt volledig afgesloten. Het verkeer richting Hechtel zal aan het Koning Albert I-plein via de Priester Poppelaan en de Leopold I-laan omgeleid worden. Het binnenrijdende verkeer moet langs de Prins Boudewijnlaan, de Bernheimlaan en de Englebert Adanglaan. Ook om bij het vaccinatiecentrum te geraken, zullen de inwoners van Leopoldsburg en Ham deze omleiding moeten volgen.

Het postkantoor aan het kruispunt: Voor de gewone loketfuncties zal je er ook tijdens de werken terechtkunnen. Om pakjes af te halen en binnen te brengen, zal je naar het Koningin Astridplein moeten. Daar zal een tijdelijke kantoorunit geplaatst worden.

De parking van het politiekantoor zal tijdens de werken niet bereikbaar zijn. "Daarom voorzien we net om de hoek in de Koningin Louisa-Marialaan parkeerplaatsen voor bezoekers. Deze parkeerplaatsen kan je het best bereiken via de Englebert Adanglaan.

Na de herinrichting van het kruispunt N73 - Koningin Louisa-Marialaan volgt de heraanleg van de Koningin Louisa-Marialaan tussen het postkantoor en de militaire begraafplaats.

De veilige oversteekplaatsen voor fietsers zijn ook van groot belang voor de toeristische fietsroute die het WO II-museum Liberation Garden moet verbinden met Bosland. Deze fietsroute zal via het militaire oefenterrein en het fietsroutenetwerk naar de Duitse begraafplaats in Lommel lopen.

Bekijk alle artikels uit Leopoldsburg