Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

dinsdag 9 augustus 2022

Leopoldsburg: Ongerustheid over uitblijvende uitnodiging vaccinatie COVID-19 (23 maart 2021)

Het Agentschap Zorg en Gezondheid schrijft op dit moment alle 85-plussers aan met een uitnodigingsbrief voor de vaccinatie tegen COVID-19. Dit gebeurt niet volgens afdalende leeftijd waardoor tachtigers vaak voorrang krijgen op negentigers.

"Als gemeente worden we overstelpt met vragen van 90-plussers die nog geen uitnodiging mochten ontvangen voor hun vaccinatie, terwijl hun 85-jarige buur bijvoorbeeld wel al naar het gezamenlijk vaccinatiecentrum in Leopoldsburg trok. Via algemene berichtgeving hopen we deze ongerustheid weg te nemen. Als gemeente hebben wij geen zicht op de volgorde waarin de mensen hun uitnodiging ontvangen, maar wel op het aantal beschikbare vaccins voor het gezamenlijk vaccinatiecentrum van Ham en Leopoldsburg", laat het gemeentebestuur weten.

Van morgen 24 maart tot en met vrijdag 2 april zullen ruim 1.000 vaccins beschikbaar zijn voor de 85-plussers van Ham en Leopoldsburg. Voor een vlot verloop zijn drie vaccinatielijnen geopend. Wie volgende week aan de beurt is, ontvangt eerstdaags een uitnodigingsbrief via de post. "We benadrukken daarom dat er geen reden is tot ongerustheid. Mogelijk is de uitnodigingsbrief al onderweg."

"Om het callcenter zo veel mogelijk bereikbaar te houden voor de dagelijkse werking, vragen we inwoners – ouder dan 85 jaar – of hun familieleden om pas contact op te nemen met het callcenter als ze geen uitnodiging ontvangen hebben voor vrijdag 2 april 2021. Het callcenter van het gezamenlijk vaccinatiecentrum van Ham en Leopoldsburg is bereikbaar via 011 71 38 77."

Om eventuele lege plaatsen op te vullen hebben Leopoldsburg en Ham een reservelijst aangelegd voor 65-plussers. Mensen op die lijst worden opgebeld als er tijdens het vaccineren blijkt dat er nog spuitjes over zijn. De lijst is een groot succes. Op enkele dagen tijd hebben zich al bijna 1.000 mensen van Ham en Leopoldsburg op de lijst gezet. Veel inwoners zitten duidelijk te wachten op het verlossende spuitje."


Bekijk alle artikels uit Leopoldsburg