maandag 18 januari 2021

Leopoldsburg: Knuffeldiefstal opgehelderd (10 september 2020)

Deze week werden twee personen aangehouden die ervan verdacht worden eind augustus een diefstal gepleegd te hebben in Zonhoven. De juwelen van het slachtoffer werden ontvreemd na een
omhelzing van één van de twee verdachten.

Op 30 augustus drongen twee personen, een man en een vrouw, de woning van een 91-jarige man in de Merelstraat in Zonhoven binnen. Nadat ze de man hadden afgeleid met allerlei smoesjes, nam één van de verdachten afscheid van de bewoner met een knuffel. Later merkte de man dat hij van zijn halsketting beroofd was.

Op basis van vingerafdrukken, verklaringen van getuigen en camerabeelden kon de politie Limburg Regio Hoofdstad twee verdachten en een voertuig identificeren. Enkele dagen later, op maandag 7 september, werd het voertuig in Leopoldsburg opgemerkt door een ANPR-camera. De lokale politie Kempenland kon het voertuig met de twee verdachten in onderscheppen.

De 26-jarige man en 26-jarige vrouw uit Londen werden de volgende dag voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Hasselt. Beide personen werden aangehouden.

Bekijk alle artikels uit Leopoldsburg