woensdag 20 januari 2021

Leopoldsburg: Tijdelijke sluiting van dienstencentrum Den Tuinhoek (11 maart 2020)

Om verdere verspreiding van COVID-19 virus tegen te gaan, heeft de Vlaamse overheid gevraagd om de lokale dienstencentra te sluiten. Dienstencentrum Den Tuinhoek zal van donderdag 12 maart tot en met maandag 13 april 2020 gesloten blijven.

In de verdere strijd tegen het coronavirus, ligt de eerste focus op het beschermen van mensen die de grootste risico’s lopen. Vooral ouderen vallen onder deze groep. Daarom neemt de Vlaamse overheid extra maatregelen. Eén van die maatregelen is het sluiten van dienstencentra. Ook Dienstencentrum Den Tuinhoek zal daarom gesloten blijven vanaf 12 maart tot en met maandag 13 april 2020.

Alle activiteiten die er georganiseerd worden, zullen tijdens die periode niet kunnen doorgaan. Organisaties die gebruik maken van het dienstencentrum zullen doorverwezen worden naar het cultuurcentrum.

Gaan eten in het seniorenrestaurant zal tijdens de sluitingsperiode ook niet mogelijk zijn.

"We werken op dit moment aan een oplossing voor de gebruikers van het seniorenrestaurant. Zodra we hierover meer informatie hebben, zullen de gebruikers daarvan op de hoogte gebracht worden."

Ook voor de woonzorgcentra heeft de Vlaamse overheid nieuwe maatregelen opgelegd. Bezoekuren worden ingeperkt en kinderen jonger dan 16 jaar mogen niet meer op bezoek gaan. Bezoekers moeten allemaal langs één ingang binnengaan en moeten hun gegevens achterlaten in een bezoekersregister.

Vandaag is de grootste zorg het risico op besmetting zo veel mogelijk te vermijden, vooral bij mensen die al kwetsbaar zijn. Binnen de ouderenzorg zijn we dus extra waakzaam. Na overleg met de sector, en in navolging van de beslissingen van de Nationale Veiligheidsraad, nemen we daarom deze extra maatregelen.


Bekijk alle artikels uit Leopoldsburg