Stuur je tekst met foto: info@limburgnieuws.be

zaterdag 9 december 2023

Lanaken: Sappi Lanaken gaat dicht (10 oktober 2023)

Papierproducent Sappi heeft na een bijzondere ondernemingsraad aangekondigd de fabriek in Lanaken na Nieuwjaar te sluiten. Ruim 550 medewerkers en families worden getroffen. De sluiting is het gevolg van de teruglopende vraag naar kwaliteitsvol papier dat in Lanaken geproduceerd wordt.

Burgemeester Marino Keulen: "Dit is een zwarte dag voor Lanaken. Veel mensen die bij Sappi werken, wonen ook in Lanaken. Ons hart gaat uit naar de vele getroffen medewerkers en families. We leven enorm mee. De directie heeft de intentie om samen met de vakbonden een sterk sociaal akkoord te bereiken voor Kerstmis. Daarnaast plannen ze de verkoop van de hallen om later terug economische activiteit te krijgen op de site."

Het gemeentebestuur van Lanaken volgt de situatie op. De gemeente steunt de getroffen werknemers in hun eis voor een stevig sociaal plan. Samen met de VDAB en andere instanties zal het gemeentebestuur ook trachten een rol te spelen om voor de getroffen werknemers mogelijk nieuwe tewerkstelling te vinden.


Bekijk alle artikels uit Lanaken