Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

vrijdag 22 september 2023

Lanaken: 715 vacatures in Lanaken (8 juni 2022)

De werkloosheidscijfers zijn flink gedaald: - 14.2% waarbij de daling het sterkst zichtbaar is bij de groep jongeren. De werkloosheid gaat in dalende lijn voor alle doelgroepen, behalve bij de groep 60-plussers.

In de laatste 12 maanden zijn liefst 715 nieuwe vacatures opengesteld in Lanaken: Een stijging met 98% in vergelijking met vorig jaar.

De arbeidskansen liggen op dit moment eerder bij de grotere bedrijven (+50 werknemers) waar een groot deel vacatures zijn bijgekomen. Ook zijn er meer jobs beschikbaar voor mensen zonder een diploma.

Volgens dezelfde cijfers van VDAB is het armoedecijfer in Lanaken gedaald van 11% naar 9%.

Schepen Astrid Puts: "Onze lokale ondernemers doen dagelijks inspanningen om de huidige jobs te behouden en bijkomende jobs te creƫren. Als gemeente ondersteunen we hen daarbij en scheppen we een gunstig ondernemersklimaat. Wetende dat de werkzaamheidsgraad effectief zelfs nog hoger ligt dan uit de cijfers blijkt, doordat personen die in het naburige Nederland werken niet altijd in deze cijfers worden opgenomen, kunnen we vaststellen dat de cijfers positief zijn en dat de inspanningen aldus beloond worden."

Bekijk alle artikels uit Lanaken