Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

vrijdag 22 september 2023

Lanaken: Zeven mannen gearresteerd na voetbalrellen in Genk: Bivakmutsen, taser en boksbeugel in beslag genomen (19 mei 2022)

In het kader van een onderzoek naar bendevorming en hooliganisme zijn dinsdagochtend zeven mannen gearresteerd in Genk, Maaseik en Lanaken. De arrestaties kwamen er naar aanleiding van de zware confrontatie tussen Genk-supporters en de politie op 13 maart 2022.

Na de wedstrijd KRC Genk-STVV in maart kwam het in Genk tot een confrontatie tussen een honderdtal harde-kernleden en de politie. De politie werd bekogeld met een molotovcocktail, Bengaals vuurwerk en allerlei andere voorwerpen. Een politieman raakte gewond en werd naar het ziekenhuis gebracht. Naar aanleiding van deze feiten werd een onderzoek naar bendevorming en voetbalhooliganisme opgestart.

In het kader van dit onderzoek voerde Politie CARMA dinsdagochtend vijf huiszoekingen uit in Genk, één in Maaseik en één in Lanaken. Zeven verdachten werden gearresteerd en overgebracht naar het commissariaat: vijf mannen uit Genk (53, 24, 27, 32 en 26 jaar), een man uit Maaseik (25) en een man uit Lanaken (26).

Tijdens de huiszoekingen werden allerlei voorwerpen in beslag genomen zoals een taser, een boksbeugel, pyrotechnisch materiaal en een groot aantal bivakmutsen. Daarnaast werden ook voorwerpen gevonden die gebruikt kunnen worden bij de aanmaak van molotovcocktails.

"Vier mannen (24, 27, 32 en 26) uit Genk en één man uit Lanaken (26) werden woensdag aangehouden door de onderzoeksrechter. De twee andere mannen werden onder voorwaarden in vrijheid gesteld. Politie CARMA zet het onderzoek naar bendevorming verder. Bijkomende arrestaties zijn niet uitgesloten", aldus politiezone CARMA.


Bekijk alle artikels uit Lanaken