Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

woensdag 17 augustus 2022

Lanaken: Gloednieuwe opleidingen elektronische muziek en DJ in moderne muziekstudio (29 november 2021)

De Kunstkoepel/Academie voor Muziek en Theater Lanaken is vanaf dit schooljaar gestart met de opleidingen elektronische muziek en DJ. Om deze opleidingen in een juiste setting tot hun recht te laten komen, werd in de vestiging van de academie in Gellik een moderne muziekstudio ingericht.

Directeur Wim Slangen: "Belangrijk hierbij is dat er verbinding wordt gemaakt met het reguliere aanbod in onze academie. Zo zal in de opleiding elektronische muziek het spelen van een akoestisch instrument toch verplicht blijven. We spelen hierbij in op de lokale noden van jongeren die experimenteren met akoestische en digitale muziek. De nieuwe opleidingen laten leerlingen aan onze academie ook kennismaken met nieuwe ontwikkelingen. Zo verruimen leerlingen hun horizon, gaan ze op zoek naar nieuwe uitdagingen en krijgen ze de kans om hun talenten te ontwikkelen."

Schepen Jolein Martens: "We hebben 15.000 euro geïnvesteerd in de aankoop van materialen voor deze opleidingen. Draaitafels voor leerlingen, een DJ-booth, studiomonitors, microfoons, synthesizers en nog andere benodigdheden om kwaliteitsvol onderwijs te bieden in een motiverend leer- en leefklimaat. Naast de investering in materialen is de voormalige conciërgewoning van de academie omgebouwd tot een echte studio."

"Momenteel zijn er 14 leerlingen gestart met de opleiding elektronische muziek. Zij volgen naast de instrument- of zangopleiding ook de vakken live/studio electronics en geluidsleer en opnametechnieken. In deze vakken leer je werken met software voor het opnemen en bewerken van klanken en hoe je de soorten opnameapparatuur moet gebruiken. De opleiding duurt 3 leerjaren en Tom Tiest en Jonathan Schobben geven de lessen. Je moet wel de tweede graad van de instrument- of zangopleiding gevolgd hebben om met deze opleiding te kunnen starten."

"In de opleiding DJ zijn we gestart met één klas van 5 leerlingen. Zij leren gedurende twee lesuren per week om beats te maken, een DJ-set op te bouwen en te mixen aan de draaitafels. Ook deze opleiding duurt 3 leerjaren en je krijgt les van Jonathan Schobben. De opleiding is toegankelijk voor iedereen vanaf 15 jaar. Inschrijven voor het volgende schooljaar kan vanaf 1 mei", aldus Slangen.


INFO
www.kunstkoepel.be


Gloednieuwe opleidingen elektronische muziek en DJ
Foto: Communicatie Lanaken

Bekijk alle artikels uit Lanaken