Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

dinsdag 9 augustus 2022

Lanaken: Nelissen Steenfabrieken laureaat Ambiorixprijs 2021 (24 september 2021)

Nelissen Steenfabrieken is een fabrikant van gevelstenen en gevelisolatiesystemen uit Lanaken. Sinds de oprichting - dit jaar exact 100 jaar geleden - heeft het zich ontpopt van een lokaal familiebedrijf tot een belangrijke speler op de internationale markt. Het bedrijf produceert jaarlijks 185 miljoen stenen, in meer dan 100 kleuren en 8 formaten. Het is een rasecht familiebedrijf met momenteel de 4de generatie aan het roer. Het financieel erg gezonde bedrijf stelt ruim 185 mensen te werk. In 2020 genereerden ze meer dan 48 miljoen euro omzet, waarvan een kleine 60% via export naar meer dan 50 landen waaronder afnemers in Scandinavië, Rusland, Midden-Oosten, Japan, tot zelfs in Australië.

De kersverse winnaars geven aan erg fier te zijn op deze bekroning: "De prijs belichaamt de twee aspecten van ondernemerschap: onze economische prestaties en onze menselijke visie. Want groei is geen doel op zich, het gaat ook om de manier waarop je deze groei realiseert", zo luidt het in een eerste reactie bij de drie CEO’s.

Werkgeversorganisatie VKW Limburg reikt de Ambiorixprijs al voor de 32ste keer uit aan een Limburgse onderneming uit de TOP 500 die uitblinkt in kwantitatief en kwalitatief ondernemerschap met veel aandacht voor medewerkers en omgeving. De degelijkheid van de strenge selectieprocedure blijkt uit het feit dat de 31 voorgaande laureaten het nog steeds uitstekend doen.
Foto: v.l.n.r.: Burt Nelissen, CEO Nelissen Steenfabrieken; prof Leo Sleuwagen, juryvoorzitter; Ruben Lemmens, gedelegeerd bestuurder VKW Limburg; Carlos Nelissen, CEO Nelissen Steenfabrieken; Joeri Gevers, CEO Nelissen Steenfabrieken; Marc Meylaers, voorzitter VKW Limburg.
Foto: Communicatie Werkgeversorganisatie VKW Limburg.

Bekijk alle artikels uit Lanaken