Stuur je artikel met foto: info@limburgnieuws.be --

zaterdag 28 november 2020

Lanaken: Zo kan het ook: Taxipieten verdelen 615 zakjes snoep (16 november 2020)

In Lanaken staat de jaarlijkse Sinterklaasintocht bij veel kinderen met een dikke stift aangeduid in de agenda. De intocht en ook het uitgewerkte alternatief in de vorm van een Sinterklaas drive-in-tocht konden jammer genoeg niet doorgaan. De Sint koos in Lanaken voor een mix van een online ontmoeting en zichtbaarheid op straat.

20 taxipieten brachten liefst 615 zakjes snoep aan huis in Lanaken. Ouders konden zich inschrijven en werden opgeroepen om hun ramen te versieren, zodat de Taxipieten een leuke verwelkoming kregen. Aan deze oproep werd massaal deelgenomen en de Taxipieten hadden geen enkele moeite om de juiste adressen te vinden.

De Sint heeft de kinderen ook toegesproken. Online staat er een videoboodschap van Sinterklaas van een 45-tal minuten. Die is te zien op het YouTube-kanaal van Jeugd Lanaken. De kinderen hebben daarna ook live kunnen chatten met de Sint via de facebookpagina van Jeugd Lanaken.

Tussen zaterdag 14 november en zondag 29 november kunnen kinderen deelnemen aan een leuke Sinterklaaszoektocht in het centrum.


Bekijk alle artikels uit Lanaken