Stuur je artikel met foto: info@limburgnieuws.be --

zaterdag 28 november 2020

Lanaken: Sinterklaasintocht Lanaken op 14 november: Een heuse Drive-in (20 oktober 2020)

Omwille van de opgelegde beperkingen door corona kan de intocht van de Sint dit jaar niet op traditionele wijze doorgaan. Er wordt een drive-in intocht georganiseerd, helemaal coronaproof.

De unieke intocht is een initiatief van de gemeente Lanaken in samenwerking met de Gezinsbond Lanaken en het OCMW van Lanaken, met startplaats het cultureel centrum en het einde op het Kerkplein in het centrum van Lanaken.

De drive-in-tocht gaat door op zaterdag 14 november van 12u tot 17u. Vooraf inschrijven is verplicht, waarbij de inschrijver zelf kan kiezen voor een bepaald uurblok tussen 12u en 17u. Per tijdsblok van 1 uur kunnen 40 auto's inschrijven.

In samenwerking met het OCMW zullen ook de kinderen waarvan de ouders zelf niet beschikken over een auto, de kans krijgen om deel te nemen. De gemeente zal hiervoor een shuttledienst inzetten met gemeentelijke voertuigen.

In het centrum zelf zal er bovendien diezelfde dag een Sinterklaas-zoektocht plaatsvinden voor de kinderen. In verschillende winkeletalages in het centrum van Lanaken zullen Sintvoorwerpen verstopt worden, deelnemers aan deze zoektocht maken kans op een mooie prijs.

Schepen van festiviteiten Jolein Martens: "We benadrukken dat dit evenement helemaal coronaproof doorgaat en dat we op deze manier toch heel veel kinderen gelukkig kunnen maken met een ontmoeting bij Sint en Piet. Let op, inschrijven is echt verplicht, zonder inschrijving kan je Sint en Piet niet ontmoeten. Er wordt ook voorzien in extra animatie voor de kinderen en de ouders in de auto tijdens het aanschuiven tot bij Sint en Piet. Dit gaat van live animatie tot filmpjes die deelnemers kunnen bekijken via een QR-code op hun smartphone. Ook wordt er gedacht aan het milieu door gebruik te maken van jutte zakjes voor het snoepgoed van de Sint."


Bekijk alle artikels uit Lanaken