Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

donderdag 6 oktober 2022

Lanaken: Behulpzame pastoor Jos Vanderlee met mes overvallen in zijn woning (31 juli 2016)

Op zondag 31 juli om 14.40u werd pastoor Jos Vanderlee (65 jaar) het slachtoffer van een overval in zijn woning. De overvaller stelde zich voor als kandidaat-asielzoeker in Nederland, wenste hulp en een douche. Na de douche vroeg hij aan de pastoor geld. De pastoor is op die vraag niet ingegaan. Daarop ontstond een schermutseling met gebruik van een mes. Pastoor Vanderlee verweerde zich en raakte hierbij gekwetst aan handen en pezen. De overvaller nam de vlucht.

"Pastoor Vanderlee werd met de ziekenwagen naar het ziekenhuis te Genk overgebracht en werd geopereerd. De kwetsuren zijn zeker niet levensbedreigend", aldus politiezone Lanaken-Maasmechelen.

"Op basis van de huidige informatie kan worden gesteld dat deze overvaller geen bewoner is van het asielcentrum in Lanaken. Deze overval staat ook los van de IS– en andere terreur die Europa in haar greep houdt."

Pastoor Vanderlee is verantwoordelijk voor de 8 parochies op het grondgebied van Lanaken en werd begin deze maand nog gevierd voor zijn 40-jarig priesterschap.

Het parket Limburg en de politie Lanaken-Maasmechelen met bijstand van het gerechtelijk labo en de speurhondengeleiders voeren momenteel het onderzoek.

Getuigen kunnen zich melden via het telefoonnummer 101.

Bekijk alle artikels uit Lanaken