Stuur je tekst met foto: info@limburgnieuws.be

maandag 15 juli 2024

Kortessem: Kanaries bundelen de krachten met horecazaken in Groot-Haspengouw (2 november 2022)

De Kanaries gaan een samenwerking aan met de café's in Groot-Haspengouw. "Onze geelblauwe regio strekt zich uit van Tongeren tot Tienen en van Hasselt tot Hannuit. In elke gemeente slaan we de handen in elkaar met minstens één café", klinkt het op Stayen. Dorpscafé 't Elfde Gebod bijt binnenkort de spits af, tijdens de thuiswedstrijd tegen Cercle Brugge.

"Van de voorbeschouwing aan de toog voor de wedstrijd tot het klinken op de overwinning na het laatste fluitsignaal: voetbal en horeca horen samen." Daarom haalt STVV dit seizoen de banden aan met de café's in Groot-Haspengouw.

"Voetbal is één van de favoriete gespreksonderwerpen aan de toog. Bovendien zenden ook heel wat horecazaken de wedstrijden van STVV uit. Of vertrekken er supportersbussen naar onze uitwedstrijden. Kortom, de lokale café's zijn een echte ontmoetingsplek voor voetbalfans", zegt Bert Stas (brand manager STVV).

Daarom bundelen de Kanaries de krachten met de horecazaken in Groot-Haspengouw: "Enerzijds leggen we de klanten van onze horecapartners in de watten tijdens een thuiswedstrijd. Anderzijds bekijken we hoe we een lokaal STVV-event in het café zelf kunnen opzetten. De café’s die ervoor openstaan, ontvangen ook een STVV-pakket (sjaal, vlag, ...). Zo kunnen ze hun zaak geel en blauw kleuren. De horecazaak die dit seizoen het meeste supporters op de been brengt, wint ten slotte een skybox bij de start van volgend seizoen."

"STVV mikt op een samenwerking met minstens één café per gemeente binnen de regio Groot-Haspengouw", verduidelijkt commercieel directeur Stan Niesen. "Onze geelblauwe zone strekt zich uit van Zuid-Limburg (Alken, Borgloon, Gingelom, Heers, Kortessem, Nieuwerkerken, Sint-Truiden, Tongeren, Wellen) en Midden-Limburg (Hasselt, Alken) tot West-Limburg (Halen, Herk-de-Stad, Lummen) en Vlaams-Brabant (Geetbets, Kortenaken, Landen, Linter, Tienen, Waanrode en Zoutleeuw). Tijdens de eerste infosessie tekenden een 10-tal mensen present. En heel wat andere café's maakten hun interesse al kenbaar. De volgende weken gaan we dan ook verder op kroegentocht."


De Kanaries bundelen de krachten met de horecazaken in Groot-Haspengouw: "Enerzijds leggen we de klanten van onze horecapartners in de watten tijdens een thuiswedstrijd. Anderzijds bekijken we hoe we een lokaal STVV-event in het café zelf kunnen opzetten." Foto: Communicatie STVV

Bekijk alle artikels uit Kortessem