Stuur je tekst met foto: info@limburgnieuws.be

maandag 15 juli 2024

Kortessem: Zone Limburg Regio Hoofdstad en politiezone Kanton Borgloon kopen twee ANPR-camera's (22 mei 2019)

Zowel op de Luikersteenweg in Hasselt als op de Verbindingslaan in Diepenbeek werd een ANPR-camera geplaatst. Het plaatsen van deze camera's is een samenwerkingsinitiatief tussen de politiezones Limburg Regio Hoofdstad en Kanton Borgloon.

De politie Limburg Regio Hoofdstad is sinds kort twee ANPR-camera's rijker. In samenwerking met de politiezone Kanton Borgloon werd er zowel op de Luikersteenweg in Hasselt als aan het op- en afrittencomplex op de Verbindingslaan in Diepenbeek een camera geplaatst.

Deze camera's registreren alle voorbijrijdende voertuigen. Dit betekent dat de politie kan opzoeken welke voertuigen op welk tijdstip voorbij de camera reden.

"De camera's bewijzen keer op keer hun nut bij het oplossen van misdrijven", zegt korpschef Philip Pirard. "Daarom blijven wij investeren in ons cameranetwerk en zijn dit nu ondertussen al de 14e en 15e camera met nummerplaatherkenning op het grondgebied van onze politiezone."

Voor de politiezone Kanton Borgloon zijn het de 3e en 4e ANPR-camera's waar zij beroep op kunnen doen.

"De samenwerking tussen onze politiezone en de politie Limburg Regio Hoofdstad werpt zijn vruchten af en dit initiatief benadrukt dit nog maar eens", zegt korpschef a.i. Rohnny Maes. "Deze camera's betekenen voor ons een meerwaarde om het verkeer in de omgeving van Kortessem te monitoren."

De politiezones gebruiken de camera's met nummerplaatherkenning vooral om gerechtelijke dossiers op te lossen zoals het opsporen van verdachte personen en rondtrekkende bendes of het terugvinden van gestolen voertuigen.
De locaties van de ANPR-camera's zijn niet toevallig gekozen. De plaats en de opstelling van deze camera’s werden gebaseerd op een aantal criteria zoals onder andere vastgestelde inbraken, overdreven snelheden en informatie verkregen via de federale en lokale recherchediensten. "Een goede samenwerking tussen de politiezone Kanton Borgloon en de politie Limburg Regio Hoofdstad loont en resulteert in een performant cameranetwerk dat het veiligheidsgevoel van de inwoners in onze streek enorm ten goede komt", zegt burgemeester Tom Thijsen van Kortessem.Bekijk alle artikels uit Kortessem