Toenemende nood aan extra opvangvoorzieningen voor dak- en thuislozen

woensdag 22 mei 2024

Kortessem: Politie kanton Borgloon arresteert 3 dealers in Kortessem (12 april 2019)

Tijdens het voorbije weekend werden 2 mannen en een vrouw door de politie van het kanton Borgloon gearresteerd. Op zaterdagavond controleerde een anonieme ploeg van de recherche tussen Kortessem en Diepenbeek een voertuig waarin 2 jonge mannen zaten. In het voertuig werden dealers hoeveelheden drugs en een grote som geld aangetroffen.

Hierop werden beide inzittenden gearresteerd. De bestuurder betrof een 26-jarige man uit Tongeren die reeds bij de politie en gerecht gekend was. De passagier betrof een 27-jarige man zonder vast adres. Uit het onderzoek bleek dat hij geregeld bij een 45-jarige vrouw uit Kortessem verbleef. Ook zij was reeds gekend bij de politie.

In een daaropvolgende huiszoeking werd in het appartement van de 45-jarige vrouw een som geld, mogelijks afkomstig van dealen, restanten van drugs en voorwerpen waarin voordien drugs verpakt waren, aangetroffen. Ook de vrouw werd gearresteerd.

De 3 verdachten werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter te Tongeren. De 27-jarige man zonder vast adres werd aangehouden en overgebracht naar de gevangenis te Hasselt.

De 2 andere verdachten werden onder strenge voorwaarden in vrijheid gesteld.

De recherche zet het onderzoek verder.

Bekijk alle artikels uit Kortessem