Stuur je tekst met foto: info@limburgnieuws.be

maandag 15 juli 2024

Kortessem: Politiezone kanton Borgloon koopt elektrische fietsen (6 september 2017)

Op de eerste dag van het nieuwe schooljaar werden voor de wijkinspecteurs van PZ kanton Borgloon zes elektrische fietsen geleverd, waarvan vier herenmodellen en 2 damesmodellen. De wijkagent zal gemakkelijker aanspreekbaar zijn. Een burger die zijn wijkinspecteur wil spreken, zal deze immers sneller tegenhouden als hij zich met de fiets verplaatst dan met een voertuig of bromfiets.

"We waren al lang aan het uitkijken om elektrische fietsen aan te kopen voor onze wijkinspecteurs. Sinds de verhuis naar het nieuwe, meer centraal gelegen politiecommissariaat in Borgloon, kon de elektrische fiets maar pas zijn meerwaarde aantonen", zegt Korpschef a.i. Rohnny Maes.

"Voorheen waren de afstanden tussen de wijkkantoren en het politiecommissariaat in Kortessem te lang. De afstand om zich vanaf het hoofdgebouw naar de eigen wijk te verplaatsen zou teveel tijd in beslag nemen. Door een meer centrale ligging, is dit euvel nu verholpen. Bovendien zijn de heuvels en de afstanden in het meer landelijke landschap van onze politiezone gemakkelijker te bedwingen dankzij een fiets met trapondersteuning."

Wijkinspecteur van Borgloon, Sam Thewissen: "Ik heb de fiets al een aantal keren gebruikt en kan het gebruik ervan alleen maar positief beoordelen. Bovendien kan ik mij in het centrum ook sneller verplaatsen met de fiets, omdat ik geen tijd verlies met het zoeken van een parkeerplaats. Maar het grootste voordeel blijft natuurlijk de extra zichtbaarheid."
Bekijk alle artikels uit Kortessem