Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

vrijdag 3 februari 2023

Kortessem: Jagers zorgen voor meer groen (28 februari 2017)

Op zondag 26 februari 2017 werd door de Limburgse Jagersvereniging (LJV), afdeling van de Hubertusvereniging Vlaanderen, in het bijzijn van gedeputeerde van Natuur Ludwig Vandenhove, een grote haagplantactie in de kijker gezet. "Dit jaar hebben wij speciale aandacht voor de ondersteuning van het op Vlaams niveau lopende patrijzenproject, door de aanleg, het herstel of de heraanleg van meerdere kilometers hagen", zegt Jean Dreessen namens de werkgroep Biotoop- en wildbeheer van de LJV-HVV.

Dit keer zullen meer dan 12.500 inheemse struiken onze natuur versterken, goed voor 3,5 km meer groen.

"Kiezen voor een voldoende dichte en kwaliteitsvolle ecologische infrastructuur is rechtstreeks kiezen voor de overleving van een groot aantal dieren en planten. Voor het behoud van de biodiversiteit in onze drukbevolkte streek zijn hagen dus een onmisbaar natuurlijk element", zegt gedeputeerde Ludwig Vandenhove.

"Wij willen als jagers, wild- en natuurbeheerders ook op deze wijze meewerken aan het behoud en verbetering van onze leefomgeving door onze jachtvelden duurzaam te veredelen tot uitstekende biotopen voor de vele in het wild levende soorten", aldus Dreessen. "Wij zijn dit, gedreven door het buitenleven, aan onze omgeving verplicht."

Bekijk alle artikels uit Kortessem