Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

vrijdag 27 januari 2023

Kortessem: Feestelijke opening motorseizoen op zondag 20 maart (3 maart 2016)

Provincie Limburg en de lokale politie, in samenwerking met het Centrum voor Motorbeheersing, besteden bij het begin van het nieuwe motorseizoen, extra aandacht aan de behendigheid en rijvaardigheidstechnieken van motorrijders.

De 'Dag van de Motorrijder' op zondag 20 maart (9 tot 12 u. en van 13 tot 16 u) is een initiatief van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV), in samenwerking met tal van partners en organisaties.

Aan fruitveiling Belorta (Kernielerweg 59, 3840 Borgloon) kunnen motorrijders hun rijvaardigheden opfrissen op een afgesloten parcours. Vooraf inschrijven is niet nodig.

"Iedereen kan hier ook gewoon even een tussenstop maken om het nieuwe motorseizoen feestelijk te openen en om weggebruikers te vragen rekening met ons te houden."

"We stellen vrijblijvend een uitgestippelde GPS- route in de regio Haspengouw ter beschikking. Fruitveiling Belorta is het vertrek- en eindpunt (120 km)."


23 APRIL

Op zaterdag 23 april 2016 van 9 tot 12 u en van 13 tot 16 u organiseert de provincie Limburg, de lokale politie en het Centrum voor Motorbeheersing een tweede motorscreenings.

Tijdens deze gratis screening krijgen de motor- en scooterrijders vanaf 125 cc de kans om gedurende een halve dag een aantal basisvaardigheden aan te leren of op te frissen. Ook de recente wijzigingen in regelgeving voor motorrijders en hun uitrusting komen uitgebreid aan bod.

Nieuwe motorrijders, die nog nooit een motorscreening hebben gevolgd, krijgen voorrang om deel te nemen. De motorscreening van 23 april 2016 vindt plaats op het Stedelijke Motorcrossterrein in Lommel (Marie Curiestraat Z/N, Lommel).

Inschrijven voor deze motorscreening is noodzakelijk en kan online vanaf begin april: 011 23 80 43.


INFO
www.dagvandemotorrijder.be/dag-van-de-motorrijder

Bekijk alle artikels uit Kortessem