Stuur je tekst met foto: info@limburgnieuws.be

zaterdag 9 december 2023

Kinrooi: Minister Jo Brouns leeft zich uit tijdens spel zonder grenzen in Bree (28 augustus 2023)

Groene Kring Bree, de lokale vereniging voor jongeren met een hart voor land- en tuinbouw, organiseerde op zondag 27 augustus de provinciale Held van ‘t Veldwedstrijd. Daarin nemen jonge boeren en tuinders het tegen elkaar op in ludieke veldproeven die gerelateerd zijn aan de land- en tuinbouw. De winnaars plaatsen zich voor de nationale wedstrijd op 9 september in Neerpelt.

Groene Kring vindt het belangrijk om zijn leden met elkaar in contact te brengen. En hoe wakker je het samenhorigheidsgevoel beter aan dan door een competitie in te richten? Daarom organiseert Groene Kring in de zomer in elke provincie een Held Van ’t Veldwedstrijd en aan het einde van de zomer een nationale wedstrijd. Zo was het zondag de beurt aan Bree om de Limburgse wedstrijd te ontvangen. Vlaams minister van landbouw Jo Brouns nam samen met een team van Groene Kring deel aan de wedstrijd. Brouns amuseerde zich kostelijk en toonde zich strijdvaardig.

De drie beste teams van de provincie Limburg waren Sjaai moot er zeen (Groene Kring Bree), Frituur De Parking (Groene Kring Oost-Haspengouw) en De Sjeurgers (Groene Kring Bree). Zij hebben de eer om hun gewest en provincie te verdedigen op de nationale wedstrijd van 9 september in Neerpelt.

Foto's: Groene Kring

Bekijk alle artikels uit Kinrooi