Stuur je tekst met foto: info@limburgnieuws.be

maandag 15 juli 2024

Kinrooi: Maaslandse Gordel op zondag 27 augustus (22 augustus 2023)

Op zondag 27 augustus is het weer zo ver: de Maaslandse Gordel. Een echte klassieker, sinds vorig jaar in een nieuw jasje. Een prachtige en goed georganiseerde fietstocht, ideaal om het Maasland te ontdekken. De Maaslandse Gordel zet in 2023 volop in op Maaslandse beleving, want de streek heeft heel wat te bieden.

Deelnemers bezoeken onderweg, afhankelijk van de gekozen route;
het nieuwe Visitor Center de Wissen
het interessante grindbedrijf Steengoed
de molen Nieuw Leven in Meeswijk
het Brugwachtershuisje in Lanklaar

Maar er is nog meer: deelnemers kunnen ook ontdekken hoe een keuken wordt gemaakt in het werkatelier van keukenbedrijf Vanthoor in Kinrooi of leren hoe het drijven van schapen gebeurt tijdens een demo bij schapenboer
Croimans. Van op de startplaats in Kinrooi brengt Radio Monza heel de dag live verslag uit en op iedere startplaats serveren tientallen vrijwilligers met de glimlacht de lekkerste hapjes en drankjes.

Starten kan vanuit 3 startplaatsen. Deelnemers kunnen op 27 augustus tussen 8 en 15 uur
vertrekken in:
Kinrooi: De Bunker (Nelisveld 4, Kinrooi)
Rotem: Parochiecentrum (Hoogbaan 120, Dilsen-Stokkem)
Meeswijk: Wijkcentrum (Molenstraat 164, Maasmechelen)

Vanuit iedere startplaats kunnen deelnemers kiezen voor een fietstocht van 40 of 60 km of een kinderfietstocht van 20 km.


De Maaslandse Gordel is een organisatie van Landelijke Gilde Kinrooi in samenwerking met Landelijke Gilde Rotem en Landelijke Gilde Meeswijk en verschillende andere gewaardeerde partners en sponsors.


Bekijk alle artikels uit Kinrooi