Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

vrijdag 2 juni 2023

Kinrooi: 50 jaar Kinrooi: Vlaanderen Zingt op 25 juni aan het Bastion (20 juni 2022)

Op zaterdag 25 juni viert Kinrooi 50 jaar fusiegemeente. De verjaardag zal niet onopgemerkt voorbijgaan met diverse leuke activiteiten. Het startsein wordt gegeven om 14u met een academische zitting Studio Gaga stijl. Tijdens dit officieel gedeelte zal ook het boek Het geheugen van Kinrooi voorgesteld worden. In dat boek, uitgegeven naar aanleiding van 50 jaar Kinrooi, heeft Hubert van Eygen geprobeerd een eigenzinnig beeld te schetsen van de wortels waaruit Kinrooi gegroeid is.

Aansluitend op Studio Gaga zijn ook de Kinrooise vrijwilligers uitgenodigd voor een vrijwilligersfeest. Een 250-tal verenigingen werden hiervoor uitgenodigd en zij kunnen hun vrijwilligers aanmelden. Wegens het uitblijven van de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie is het personeel van de gemeente eveneens uitgenodigd om 18u. Vanaf 19u gaan de deuren open voor het grote publiek en is iedereen welkom voor Vlaanderen Zingt aan het Bastion in Kessenich. Info: https://www.vlaanderenzingt.be/evenementen/kinrooi-2022

Niet alleen de festiviteiten rond 50 jaar Kinrooi konden in 2021 niet doorgaan omwille van corona. Er waren ook andere evenementen even on hold gezet. Met een mooie feesttent op het Bastion gaat het feest op zondag 26 juni verder met alle ouders van de jongste inwoners én de nieuwe inwoners. 675 personen die in 2019, 2020 en 2021 in Kinrooi kwamen wonen, kregen een uitnodiging voor de onthaaldag.


Bekijk alle artikels uit Kinrooi