Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

woensdag 30 november 2022

Kinrooi: Burgemeester Jo Brouns van Kinrooi wordt nieuwe minister (16 mei 2022)

Na het vertrek van Wouter Beke als Vlaams minister voor Welzijn, Gezin, Volksgezondheid en Armoedebestrijding ging cd&v op zoek naar een plaatsvervanger. Voorzitter Joachim Coens stelde vandaag aan de partijraad de volgende rolverdeling voor: Hilde Crevits verlaat haar departement als minister van Economie, Innovatie, Werk, Sociale Economie en Landbouw en wordt de nieuwe minister voor Welzijn, Gezin, Volksgezondheid en Armoedebestrijding. Ze blijft ook viceminister-president in de Vlaamse regering.

Jo Brouns wordt de nieuwe minister van Economie, Innovatie, Werk, Sociale Economie en Landbouw. "Met Jo Brouns verwelkomen we een talentvol nieuw gezicht", zegt voorzitter Coens. "Als burgemeester van Kinrooi staat hij zo dicht als maar kan bij de mensen. Hij zal met veel enthousiasme dit departement besturen."

Dit voorstel werd met 87% van de stemmen goedgekeurd door de leden van de partijraad.


INFO JO BROUNS
Jo Brouns studeerde criminologie en was van 2000 tot 2002 criminaliteitsanalist bij de stad Genk.

Bij de provincieraadsverkiezingen van 2006 werd hij verkozen als provincieraadslid voor de provincie Limburg. Hij was kabinetsmedewerker van verschillende CD&V-ministers: van 2007 tot 2008 bij Jo Vandeurzen, van 2008 tot 2009 bij Steven Vanackere en van 2009 tot 2019 opnieuw bij Jo Vandeurzen. Sinds 1 januari 2013 is hij gemeenteraadslid en burgemeester van Kinrooi.

Jo Brouns is sinds juni 2019 actief als Vlaams parlementslid.Partijraad cd&v geeft groen licht voor nieuwe samenstelling Vlaamse ministerploeg
Foto: CD&V

Bekijk alle artikels uit Kinrooi