Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

zaterdag 25 juni 2022

Kinrooi: Nieuw vaccinatiecentrum voor ELZ Maasland (9 november 2021)

De gemeenteraad van Kinrooi keurde de samenwerkingsovereenkomst voor het nieuwe vaccinatiecentrum van ELZ Maasland goed. Burgemeester Jo Brouns: "Voor de vaccinatiecampagnes werkt de Vlaamse Regering samen met de eerstelijnszones en met de lokale besturen. Tot 15 oktober 2021 waren er in de Eerstelijnszone Maasland twee vaccinatiecentra. Inwoners van Dilsen-Stokken, Maaseik en Kinrooi konden terecht in sporthal de Borg te Neeroeteren. Voor de zuidelijke gemeenten - Lanaken en Maasmechelen - was er een centrum in Maasmechelen. Toen eind september besloten werd om alle 65-plussers zo snel mogelijk een derde prik te geven, zocht de Vlaamse regering opnieuw de samenwerking op met de lokale ELZ en gemeentebesturen. Omdat het niet mogelijk was om beide vaccinatiecentra nog open te houden, zal er één nieuw centrum voorzien worden in Dilsen-Stokkem (Europalaan 157)."

Voor Lanaken, Maasmechelen en Maaseik is het bovendien niet langer mogelijk om personeel voor de centrumleiding in te zetten. Daarom werd er overeengekomen dat Dilsen-Stokkem en Kinrooi de personeelskosten van de inzet van het
gemeentepersoneel voor het vaccinatiecentrum integraal zal inbrengen. "Daarnaast rekent men natuurlijk weer op vrijwilligers, eventueel aangevuld met interimarbeid en wijkwerkers."

Voor de financiering van de huur van het gebouw, de werking en de inzet van personeel voorziet Vlaanderen een maandelijkse vergoeding van 165.000 euro per maand. In eerste instantie wordt er een operationele periode van 2,5 maand voorzien.


Bekijk alle artikels uit Kinrooi