Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

vrijdag 19 augustus 2022

Kinrooi: 23 nieuwe KMO-units op site 7 Ambachten Ophoven (5 oktober 2021)

In Kinrooi loopt een vergunningsaanvraag om op de site van De 7 Ambachten in Ophoven 23 nieuwe KMO-units te voorzien. Het idee komt overgewaaid uit West- en Oost-Vlaanderen. De joint venture Heris is verantwoordelijk voor het project in Kinrooi dat ideaal is voor kleinere bedrijven en dat wellicht nog dit najaar in uitvoering zal gaan.

Burgemeester Jo Brouns: "De overblijfselen van de oude overdekte rommelmarkt De 7 Ambachten langs de Venlosesteenweg in Ophoven zullen binnenkort helemaal verdwijnen. Bij de vergunningsaanvraag voor het nieuwe project, zit namelijk ook de sloopvergunning van de bestaande gebouwen. Aanvankelijk hadden we dit gebied willen voorzien als woonuitbreiding maar dat idee is aan de kant geschoven. Het perceel is volgens het gewestplan nog steeds een gebied voor ambachtelijke bedrijven en kleine en middelgrote ondernemingen (KMO). Dat maakt het mogelijk om aan kleinere bedrijven waar een industriezone zoals Leuerbroek te groot voor is een pasklare oplossing te bieden."

Schepen Peter Nies: "Voor het project in Kinrooi bundelen de West-Vlaamse vastgoedontwikkelaar Hercull en het Limburgs klimaatbedrijf Isola de krachten. Het project in Ophoven zal de naam Kallisto krijgen."Het college van burgemeester en schepenen heeft de vergunningsaanvraag goedgekeurd om 23 KMO-units te voorzien op de site van de 7 Ambachten in Ophoven.

Bekijk alle artikels uit Kinrooi