Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

zondag 29 mei 2022

Kinrooi: Eerste spuitje gezet in vaccinatiecentrum De Borg Neeroeteren (1 maart 2021)

Op dinsdag 23 februari het eerste spuitje gezet in vaccinatiecentrum De Borg. Jo Mostert uit Stokkem kreeg als eerste het vaccin toegediend. Verder kregen ook de medewerkers van het vaccinatiecentrum hun eerste spuitje.

"De eerste gevaccineerden kregen telefonisch een afspraak via het callcenter. Dat ging over één vijfde van de mensen die langskwamen. De overige 80% kreeg de uitnodiging via het afsprakensysteem dat de hogere overheid hiervoor ontwikkelde", zegt burgemeester Sofie Vandeweerd van Dilsen-Stokkem.

Jo Brouns, burgemeester van Kinrooi: "Donderdag 25 en vrijdag 26 februari waren respectievelijk dag 2 en 3. Gedurende de eerste drie dagen was de opkomst in het vaccinatiecentrum 100%. Iedereen die genodigd was, is ook langs geweest voor zijn of haar spuitje. Het feit dat men tot nu toe geen no shows heeft in vaccinatiecentrum De Borg is te wijten aan de aanpak van het team ter plaatse. In principe dient iedereen zijn afspraak of uitnodiging altijd te bevestigen. Mensen die dat niet doen, krijgen echter een telefoontje van het callcenter. Als men dan aangeeft van niet te komen, plant het vaccinatiecentrum nog andere personen in. Het is een erg intensieve werkwijze maar wel zeer efficiënt."

Johan Tollenaere, burgemeester van Maaseik: "Om ook de verkeerscirculatie op de site vlot te laten verlopen, zijn onze diensten volop bezig met de aanleg van een tijdelijke uitrit. Op die manier kunnen we kruisend verkeer op de parking vermijden wat ideaal is als het drukker zal worden. De uitrit komt aan het einde van de parking voor de sporthal en komt op de Rotemerlaan uit ter hoogte van de Akkerstraat. In functie van de verwachte drukte zijn we ook bezig om ter hoogte van de ingang en nieuwe uitgang een snelheidsbeperking van 50 km/u op te leggen."


Bekijk alle artikels uit Kinrooi