Stuur je artikel met foto: info@limburgnieuws.be --

woensdag 25 november 2020

Kinrooi: Chiro Kinrooi bestaat 60 jaar (24 augustus 2020)

In september 2020 bestaat Chiro Sint-Martinus Kinrooi 60 jaar. Wat normaal met het hele dorp uitgebreid gevierd zou worden met een driedaags Feestweekend tijdens het tweede weekend van september, wordt nu verplaatst naar 14-15-16 mei 2021.

Ruim een jaar op voorhand is er door huidige en oud-leiding van Chiro Sint-Martinus Kinrooi een werkgroep samengesteld voor wat het hoogtepunt van 2020 had moeten worden: het Feestweekend ter ere van hun 60 jarig bestaan. "Gezien de oprichting en start van de Chiro in Kinrooi in september 1960 heeft plaatsgevonden was de keuze voor een datum voor het Feestweekend snel gemaakt. De Chiro zou hun jubileum uitgebreid vieren op 11-12-13 september 2020. Door aanhoudende onzekerheden en risico’s is er echter de beslissing gemaakt om het hele weekend in zijn geheel te verplaatsen naar het voorjaar van 2021. Nieuwe datum: 14-15-16 mei 2021."

De planning blijft hetzelfde: op vrijdagavond wordt het jubileum uitgebreid gevierd met oud-leiding en oud-kookouders, zaterdagavond wordt een openbare dans- en muziekavond, met een podium met een live band en een podium met DJ’s van Kinrooise bodem, voorafgegaan door een receptie voor alle verenigingen uit Kinrooi en alle Chiro's van Gewest Hey (enkele Chirogroepen uit nabijgelegen steden en gemeenten vormen samen een gewest), waarop zondag het volledige Chiroterrein aan de Processieweg wordt gevuld door plezier en talent van eigen bodem voor het gehele dorp.

"We willen absoluut een Feestweekend houden waar we ons jubileum met het gehele dorp kunnen vieren. Door het dan ook in zijn geheel te verplaatsen naar mei hopen we meer zekerheid te hebben dat we echt een heel weekend kunnen feestvieren met iedereen. De onzekerheden qua maatregelen en richtlijnen en de daaraan verbonden risico's zijn nog te groot voor september. Samen gaan we dus verder naar een 60+1 knaleditie in mei 2021."

INFO
Chiro Sint-Martinus Kinrooi is in 1960 opgericht door toenmalig Kapelaan Willy Reyskens. In 1977 heeft de groep de oude legerbarak gekregen aan de Processieweg in Kinrooi. De jongens-Chiro is begin jaren 2000 een gemengde Chiro geworden. Vorig jaar zijn ze in samenwerking met de gemeente aan de verbouwingen van hun lokaal begonnen, nog steeds gevestigd aan de Processieweg in Kinrooi.
http://chirokinrooi.be/Chiro Kinrooi (1960)

Bekijk alle artikels uit Kinrooi