dinsdag 27 juli 2021

Kinrooi: Corona: 90-tal overtredingen in Zutendaal, Genk, As, Oudsbergen, Houthalen-Helchteren, Bree, Bocholt en Kinrooi (5 april 2020)

Ondanks het mooie weer kon vastgesteld worden dat de meeste mensen zich afgelopen weekend goed aan de opgelegde maatregelen hielden. Toch trof Politie CARMA nog heel wat mensen aan die wel in overtreding waren. Van zaterdagochtend 7u tot zondag 17u werden 86 PV's opgesteld.

De goede weersvoorspellingen beloofden heel wat mensen buiten op de been te brengen. Politie CARMA zette daarom extra patrouilles in om nog meer en gericht toezicht uit te voeren in Zutendaal, Genk, As, Oudsbergen, Houthalen-Helchteren, Bree, Bocholt en Kinrooi. Tijdens een grote controleactie zaterdagavond werd ook de drone ingeschakeld om sneller en efficiƫnter grote gebieden te kunnen controleren.

Dit resulteerde alles samen in 86 PV's: een 50-tal voor overtredingen tegen het samenscholingsverbod en een 30-tal voor niet-essentiƫle verplaatsingen, waarvan ook enkele aan de grens met Nederland. Er werd ook een PV opgesteld voor een persoon die naar de politie spuwde. Twee personen die het op lopen zetten bij een controle, werden tijdelijk bestuurlijk gearresteerd en kregen daarnaast ook een PV in het kader van het samenscholingsverbod.


Bekijk alle artikels uit Kinrooi