Stuur je tekst met foto: info@limburgnieuws.be

maandag 15 juli 2024

Houthalen-Helchteren: 13 nachtwinkels krijgen politie over de vloer (5 februari 2024)

In een gezamenlijke actie tussen de politiezone CARMA en ondersteunende instanties zoals FOD Volksgezondheid, economische inspectie en sociale inspectie (TSW, RSZ en RVA), zijn afgelopen week 13 nachtwinkels in Houthalen-Helchteren, Bree, Bocholt en Kinrooi onderworpen aan intensieve controles met betrekking tot de verkoop van alcohol, vapes, en andere nicotinehoudende producten aan minderjarigen.

Tijdens deze operatie werden diverse inbreuken vastgesteld:

In 11 winkels werd geconstateerd dat ze in overtreding waren met de wetgeving rond tabak en de verkoop van elektronische sigaretten. In totaal zijn 644 nicotinehoudende producten en vapes in beslag genomen en zullen deze worden vernietigd. Economische inspectiediensten hebben tegen 9 ondernemingen een proces-verbaal opgesteld in verband met inbreuken op de prijsaanduiding. Bij 2 ondernemingen zijn inbreuken op de arbeidswetgeving vastgesteld.

De lokale politie CARMA heeft 9 processen-verbaal opgesteld met betrekking tot inbreuken op de drugwetgeving, de verkoop van crunchers en rookpijpjes. In totaal zijn 260 producten in beslag genomen. De uitbaters kunnen een voorstel tot minnelijke schikking verwachten van het parket. Bovendien zijn er 40 namaak lustopwekkende pillen aangetroffen in een onderneming te Houthalen.

"Deze gezamenlijke actie benadrukt het belang van een proactieve aanpak om de verkoop van schadelijke producten aan minderjarigen te voorkomen en de naleving van wet- en regelgeving te waarborgen. De politiezone CARMA blijft zich inzetten voor de veiligheid en welzijn van onze gemeenschap door dergelijke controles en handhaving uit te voeren."


Bekijk alle artikels uit Houthalen-Helchteren