Stuur je tekst met foto: info@limburgnieuws.be

vrijdag 1 maart 2024

Houthalen-Helchteren: Samenwerking hondenbrigades politiezone LRH en CARMA (14 maart 2022)

De hondenbrigades van de politiezones LRH en CARMA gaan samenwerken. Voortaan trainen ze samen en versterken ze mekaar bij evenementen of gevaarlijke interventies.

Het is voor het eerst dat de twee grootste politiezones van Limburg structureel samenwerken. Er was al langer een goed contact tussen de hondenbrigades, maar vanaf deze maand werken ze ook officieel samen. De hondenbrigade van CARMA telt drie politiehonden met begeleider, in LRH zijn ze momenteel met vijf.

Vooreerst wordt er elke maand een gezamenlijke training georganiseerd. Beide teams kunnen van mekaar leren en expertise uitwisselen. Daarnaast krijgen ze de kans om op verschillende locaties, ook buiten de eigen politiezone, te trainen. Op maandag 14 maart vond er een gemeenschappelijke training plaats in een oud schoolgebouw in Houthalen-Helchteren.

Maar ook op het terrein gaan beide brigades mekaar voortaan versterken. Bij grote evenementen zoals festivals of voetbalwedstrijden kan de bijstand van de andere politiezone ingeroepen worden. Extrema Outdoor wordt vermoedelijk het eerste evenement waarbij de hondenbrigade van LRH de collega's van CARMA gaat versterken.De hondenbrigades van de politiezones LRH en CARMA gaan samenwerken. Voortaan trainen ze samen en versterken ze mekaar bij evenementen of gevaarlijke interventies
Foto: Communicatie politiezone CARMA

Bekijk alle artikels uit Houthalen-Helchteren