Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

woensdag 17 augustus 2022

Houthalen-Helchteren: BAJ Beton investeert 6 miljoen euro in nieuwe betonfabriek in Houthalen-Helchteren (25 december 2021)

BAJ Beton uit Houthalen-Helchteren is een volbloed familiebedrijf, gespecialiseerd in betonpanelen. Meer dan 30 jaar geleden opgericht door vader Johan Awouters, die de operationele fakkel onlangs doorgaf aan zonen Bram en Leander.

Ook de komende jaren blijft de familie Awouters een trendsetter. Leander: "We gooien het roer helemaal om. Vroeger verkochten we onze panelen hoofdzakelijk aan particulieren, vandaag switchen we volledig naar B2B. Op die manier willen we samen met bouwhandelaars, tuinaannemers en andere bouwprofessionals groeien."

Door die verscherpte focus komt er ruimte vrij om te innoveren en de dienstverlening uit te bouwen: "De gewoonte van het huis is om jaarlijks nieuwe modellen uit te denken, op basis van wat er leeft in de maatschappij. In de toekomst steken we op vlak van innovatie nog een tandje bij. Want een betonpaneel moet tegenwoordig niet alleen stevig zijn, het moet ook mooi ogen. Op die manier groeide ons aanbod uit tot meer dan 10 verschillende kleuren en uiteenlopende structuren. Zo lanceerden we onlangs nog het nieuwe model Rio", vertelt Bram.

Daarnaast investeert BAJ Beton stevig: "Enerzijds investeren we 6 miljoen in een nieuwe betonfabriek, volledig op maat gemaakt. Anderzijds versterken we onze dienstverlening. Onze kenmerkende showtuin - naast het kantoor - staat symbool voor het belang dat we hechten aan dienstverlening. Dit jaar investeren we bijkomend in digitaal gebruiksgemak. BAJ Beton wil samen met haar B2B-partners groeien. In eerste instantie in België, vervolgens in het buitenland."Vader Johan Awouters geflankeerd wordt door zijn zonen Leander (links) en Bram (rechts). Zij namen recent de operationele fakkel over van oprichter Johan.
Foto: BAJ-Beton

Bekijk alle artikels uit Houthalen-Helchteren