Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips

zaterdag 27 november 2021

Houthalen-Helchteren: Voormalig Groen-raadslid Lieve Wouters kiest voor N-VA (25 november 2021)

Lieve Wouters zetelt vanaf nu voor N-VA in de gemeenteraad. Lieve Wouters (57) uit Helchteren is master in wetenschappen (dierkunde) en milieubeheer en stond in 2018 op de 2de plaats van de kartellijst sp.a-Groen-Plus van burgemeester Alain Yzermans, als eerste kandidaat van de partij Groen. Ze behaalde toen 605 voorkeurstemmen en werd gemeenteraadslid. Eerder dit jaar nam ze afscheid van de partij Groen.

Wouters: "Bij N-VA krijg ik de ruimte om me voluit in te zetten voor ons leefmilieu en voor dierenwelzijn." Het bestuur van N-VA Houthalen-Helchteren en N-VA Limburg keurden de toetreding van Wouters goed.

"Als ecologisch bewuste politica, maar ook gewoon als inwoner van Houthalen-Helchteren, kan ik alleen maar vaststellen dat N-VA met Zuhal Demir een kopvrouw heeft die rechtlijnig gaat voor oplossingen waar de hele gemeenschap en ons leefmilieu beter van wordt. Of het nu gaat over de Noord-Zuidverbinding, waar het scenario gekozen werd met de kleinste impact op natuur, of over de consequente houding over de vergunningen voor gascentrales: dit is de manier waarop iedereen aan politiek hoort te doen. Zelf wil ik me in Houthalen-Helchteren op dezelfde manier blijven inzetten op een beter beleid rond dierenwelzijn", aldus N-VA-raadslid Lieve Wouters.

Limburgs minister Zuhal Demir: "Gemotiveerde mensen die mee ten strijde willen trekken om ons leefmilieu te beschermen, zijn bij N-VA op de goede plaats. In Limburg kunnen we ook alle extra krachten gebruiken om onze Vlaams-groene partij nog meer uit te bouwen. De belangen van de Limburgers voorop zetten en niet handelen vanuit dogma's, maar vanuit de wetenschap en het algemeen belang."


Bekijk alle artikels uit Houthalen-Helchteren