Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

zondag 29 mei 2022

Houthalen-Helchteren: Dit weekend: Dancefestival Extrema Outdoor (16 september 2021)

Op vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 september vindt het dancefestival Extrema Outdoor plaats aan de Plas in Kelchterhoef. Het gemeentebestuur is fier dat het festival, dat normaal als Extrema Outdoor doorgaat in het Pinksterweekend, nu toch kan plaatsvinden.

De gemeente en de festivalorganisatie maakten tijdens corona bovendien gebruik om met een nieuw en duurzaam mobiliteitsplan de impact van het festival op de buurt te beperken. Zo zal er minder hinder zijn voor omwonenden, wordt de bereikbaarheid voor bezoekers verbeterd en is er meer aandacht voor voetgangers, fietsers en hulpdiensten.

De hoofdstraat van het festival, de Binnenvaartstraat, wordt volledig afgesloten voor verkeer en is enkel toegankelijk voor hulpdiensten en bewoners met de juiste accreditatie. Om de overlast voor de buurt te beperken werd beslist om bezoekers vanuit de twee bestaande parkeerzones (Camping en Europark) te voet naar de ingang van het festival te laten wandelen.

Het festival opent op vrijdag om 17 uur en op zaterdag en zondag 's middags om 12 uur. Om middernacht eindigt Extrema Extra, telkens gevolgd door een afterparty voor de kamperende bezoekers. Net als de laatste editie wordt tijdens de afterparty het geluid opnieuw permanent gemonitord om hinder te beperken.


Bekijk alle artikels uit Houthalen-Helchteren