Vrijdagavond raakte een bezoeker van het Schlagerfestival in Hasselt zwaargewond. De politie is op zoek naar getuigen van de feiten.

dinsdag 26 oktober 2021

Houthalen-Helchteren: Reserveren niet nodig voor De Plas tijdens de zomer (2 juli 2021)

Omwille van de dalende coronacijfers en de recente versoepelingen besliste de gemeentelijke crisiscel om vanaf 1 juli toch niet te werken met een reservatiesysteem voor recreatiecentrum De Plas. De toegang tot het recreatieoord blijft hierdoor laagdrempelig voor de inwoners tijdens de zomer.

Het blijft echter nog steeds de bedoeling om ook dit jaar controle uit te oefenen op het bezoekersaantal van De Plas.

Afhankelijk van de weersomstandigheden gaat het gemeentebestuur dagelijks maximum 4 bewakingsagenten inzetten tijdens de zomermaanden. Deze agenten staan in voor de handhaving en de veiligheid en zullen toezicht houden op het bezoekersaantal en op het naleven van de geldende coronamaatregelen.

Voor de watersportpartners en de camping aan De Plas werden specifieke afspraken gemaakt. Voor de leden en de instructeurs van de clubs in de sportzone (zeilclub, duikclub, surfclub, WAC en MOEV) worden bandjes met een geldigheid van 2 maanden voorzien. Zij kunnen ook enkel via de ingang van de club binnenkomen. De campinguitbater zal de gebruikers van de jaarplaatsen en de seizoenstoeristen bij het inchecken voorzien van een rood bandje.

De natuurzone wordt dit jaar bij wijze van proef opengehouden en wordt in tegenstelling tot vorig jaar niet afgesloten voor wandelaars. ANB zal toezien op het naleven van de voorwaarden.Voor de handhaving en de veiligheid staan de bewakingsagenten in contact met politiezone CARMA
Foto: Politiezone Carma

Bekijk alle artikels uit Houthalen-Helchteren