Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

donderdag 1 december 2022

Hoeselt: Nieuw soort drugs LEAN duikt op in Hoeselt (29 november 2021)

Zondagochtend 28 november werd op de Bilzersteenweg in Hoeselt een voertuig uit Oudsbergen gecontroleerd, met hierin drie inzittenden. De drie werden aan een controle onderworpen. 1 persoon was in het bezit van een gebruikershoeveelheid speed.

"Ook werd er een stroperige vloeistof in een fles gevonden. In de buurt werden nog twee gelijkaardige flessen gevonden dewelke weggegooid waren net voor de controle", reageert politiezone Bilzen-Hoeselt-Riemst.

"Bij een daaropvolgende huiszoeking werden gebruikershoeveelheden cannabis, speed en opnieuw dezelfde stroperige vloeistof aangetroffen. Ook werden aanmaakproducten voor drugs gevonden. Een eerste onderzoek wijst erop dat de verdachte siroop een nieuw soort drugs betreft, met name Lean."

De drug Lean die ook bekend staat als Purple drank of Syrup, is de straatnaam voor een drankje dat bestaat uit een hoestdrank gemixt met frisdrank of snoep. De stoffen in het drankje die een roes opwekken, zijn codeïne en promethazine.

De bestuurder van de wagen legde een positieve speekseltest af. Hij mocht meteen zijn rijbewijs voor de duur van 15 dagen inleveren. Omdat hij ook geen geldige verzekering kon voorleggen, werd zijn auto getakeld op vermoeden van niet-verzekering.

"Op het commissariaat in Bilzen werd de passagier verhoord bij wie de huiszoeking plaatsvond. Hij zal zich op een later moment moeten verantwoorden voor het drugbezit, vermoeden van drughandel, en wapenbezit", aldus politiezone Bilzen-Hoeselt-Riemst.


Bekijk alle artikels uit Hoeselt