Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

donderdag 6 oktober 2022

Hoeselt: 3 van de 4 gecontroleerde bestuurders onder invloed (17 november 2021)

Afgelopen nacht heeft een interventieploeg van de politie Bilzen - Hoeselt - Riemst een kleine verkeerscontrole uitgevoerd. Opvallend: Liefst 3 van de 4 gecontroleerde bestuurders waren onder invloed van drugs of alcohol.

"De eerste bestuurder was een fietser die even na middernacht gecontroleerd werd op de Tongersesteenweg in Hoeselt. De 38-jarige bestuurder uit Hoeselt fietste zonder fietsverlichting. De speekseltest tekende positief voor amfetamines en heroïne."

"Een uur later werd op de Bilzersteenweg in Hoeselt een bestuurder onderschept. De man, een 39-jarige Hoeselaar, zwalpte over de weg en vertoonde gevaarlijk rijgedrag. De bestuurder had 1,3 promille alcohol in het bloed. Hij mocht zijn rijbewijs voor 6 uur afgeven en zal later moeten verschijnen bij de politierechter."

"Om 5.30u werd een derde bestuurder aan de kant gezet op de Alden Biesensingel in Bilzen. De politie reed al een tijdje achter deze wagen en stelde vast er vlot gereden werd en de voorrangsregels blijkbaar niet van toepassing waren. De 36-jarige bestuurster uit Wellen had geen alcohol gedronken en alle boorddocumenten waren in orde. De afgenomen speekseltest was positief. De vrouw was, onder invloed van speed en cocaïne, op weg naar haar werk in het Maasland. Haar rijbewijs werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken", aldus de politiezone Bilzen-Hoeselt-Riemst.


Bekijk alle artikels uit Hoeselt