Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

zondag 29 mei 2022

Hoeselt: Geld voor heraanleg van de speelplaatsverharding en groen en een nieuwbouw voor de lagere school (24 augustus 2020)

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts brengt aan de vooravond van het nieuwe schooljaar goed nieuws. Vlaanderen investeert 10 miljoen in 16 scholenbouwprojecten in Limburg. "Leerlingen en leerkrachten keren na een welverdiende zomervakantie weer naar de klas. Meer dan ooit is gebleken dat een veilige en comfortabele schoolinfrastructuur broodnodig is," zegt Weyts.

Deze financiƫle steun kunnen schoolbesturen uit het gesubsidieerd onderwijs (gemeentelijk, stedelijk, provinciaal en vrij onderwijs) krijgen voor bouw- of verbouwingswerken. "In deze regeerperiode trekken we een half miljard euro extra uit voor scholenbouw: in totaal investeren we deze regeerperiode wel 3 miljard in schoolinfrastructuur," zegt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts.

Weyts investeerde in de maand augustus via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) 23.691.765,10 euro in liefst 193 scholenbouwprojecten in Vlaanderen.

De Vrije Middenschool 1 en 2 en het Sint Jan Berchmansinstituut in Zonhoven en het Virga Jessecollege in Hasselt kunnen samen rekenen op 4,4 miljoen capaciteitsmiddelen voor de realisatie van een nieuwbouw, verbouwingswerken, omgevingswerken en eerste uitrusting. In Maasmechelen realiseert Campus de Helix met 3 miljoen een nieuwbouw. Vrije Basisschool Wonderwijs KODB in Hoeselt krijgt 1,8 miljoen subsidie voor de heraanleg van de speelplaatsverharding en groen en een nieuwbouw voor de lagere school incl. eerste uitrusting en buitenaanleg. VIIO 1 in Borgloon voert met 1,2 miljoen renovatie - en omgevingswerken uit.

"Het is niet omdat de klassen en de schoolgebouwen tijdens de zomer leegstaan dat we niet verder bouwen aan de toekomst. Het is voor leerlingen en leerkrachten eens zo fijn dat zij het nieuwe schooljaar kunnen starten in kwaliteitsvolle schoolinfrastructuur."Bekijk alle artikels uit Hoeselt