donderdag 13 mei 2021

Hoeselt: Bijzonder transport zorgt voor kilometerslange verkeersopstopping (7 september 2019)

Op 6 september trok een bijzonder transport de aandacht van een verkeersploeg van de lokale politie van de zone Bilzen-Hoeselt-Riemst. De bestuurder van deze combinatie reed aan een gemiddelde snelheid van 20 km/u op de gewestweg N2 en zorgde zo voor een kilometerslange verkeersopstopping op deze drukke verkeersader.

"Het transport werd onder begeleiding van de politie van de openbare weg gehaald en aan een grondige controle onderworpen. Hieruit bleek dat de lichte vracht niet gekeurd was om een aanhangwagen te trekken en bovendien allerlei technische tekortkomingen vertoonde. De aanhangwagen bleek maar 300 kg te mogen vervoeren en verkeerde bovendien in slechte staat. Na een weging op de weegbrug bleek de lading meer dan het driedubbele te wegen dan toegelaten. Ook stak de lading bijna 2 meter voorbij de aanhangwagen uit en was het zekeringssysteem onvoldoende om ladingverlies tegen te gaan", aldus de politiezone.

De lading werd ter plaatse overgeladen op een daarvoor geschikt transportmiddel en de buitenlandse bestuurder moest zijn boetes ter plaatse betalen. "Dit bijzonder transport was een groot gevaar voor weggebruikers, in het bijzonder voor de zwakke weggebruikers. De politie roept de bevolking op om steeds melding te maken van transporten die niet conform de wettelijke vereisten verlopen of die niet stabiel zijn."

Bekijk alle artikels uit Hoeselt