zaterdag 31 juli 2021

Hoeselt: 4300 nieuwe hesjes voor de schoolgaande jeugd in Bilzen, Hoeselt en Riemst (30 augustus 2019)

Verkeersveiligheid staat hoog op het prioriteitenlijstje van de politiezone Bilzen-Hoeselt-Riemst, en zeker wanneer het de veiligheid van onze schoolgaande jeugd betreft. Net voor de start van het nieuwe schooljaar is het onderwerp weer prangend actueel. De afgelopen week nog kwam het VIAS (het vroegere BIVV) met statistieken die aantonen dat bijna de helft van alle ongevallen met kinderen en jongeren gebeurt op weg van en naar school. Gemiddeld raken elke schooldag 17 kinderen of jongeren betrokken in een verkeersongeval op weg naar of van school.

"Om ons steentje bij te dragen aan een beter verkeersveiligheidsbeleid bij de kwetsbare groep van schoolgaande jeugd tussen 3 en 12 jaar oud, werden er door de politiezone bijna 4300 nieuwe fluo hesjes aangekocht en dit voor een bedrag van 9236 euro. Het initiatief om elk schoolgaand kind van een fluohesje te voorzien, werd in 2002 in het leven geroepen door Rotary Club Bilzen en de politiezone ondersteunt het project financieel sinds 2010. Vandaag zullen de lokale vertegenwoordigers van Rotary deze hesjes in ontvangst nemen en verdelen onder de deelnemende scholen binnen de drie gemeenten die onze politiezone rijk is. In deze scholen worden de leerlingen verplicht om de hesjes te dragen van en naar school.'

Voor Bilzen en Riemst waren respectievelijk burgemeesters Johan Sauwens en Mark Vos aanwezig bij de overhandiging van de hesjes aan de mensen van Rotary. Gemeente Hoeselt werd (wegens afwezigheid van Werner Raskin) vertegenwoordigd door schepen en waarnemend burgemeester, Yves Croux.

Voor Rotary Club Alden Biesen Bilzen kwamen Jean-Marie Beckers en Wilfried Odeurs ter plaatse, en Rotary Club Riemst-Zuid-Limburg werd vertegenwoordigd door Marc Moies en Charles Beauduin.


Bekijk alle artikels uit Hoeselt