Stuur je tekst met foto: info@limburgnieuws.be

maandag 15 juli 2024

Heusden-Zolder: EK wielrennen 2024 in Limburg (18 september 2023)

Van 11 tot 15 september 2024 komen de UEC Road European Championships naar Vlaanderen. Limburg is dan het decor voor 14 Europese kampioenschappen die elk van start gaan op het Circuit in Heusden-Zolder en finishen in het centrum van Hasselt. De tijdritten lopen over vlakke wegen, de wegritten trekken naar het golvende Haspengouw en dragen het DNA van de Ronde van Limburg in zich.

Vlaams minister van Sport Ben Weyts: "We halen de laatste jaren steeds meer topevenementen met internationale uitstraling naar Vlaanderen. Het EK in Limburg wordt opnieuw één lange reclamespot voor Vlaanderen als bakermat van de koers. Maar we willen ook de Limburgers en de andere Vlamingen langs het parcours warm maken om ook zelf in beweging te komen. Zien sporten, doet sporten."

De organisatie is in handen van EK Limburg 2024 vzw, een samenwerking tussen Flanders Classics en Limburg Demarreert.

Burgemeester van Heusden-Zolder Mario Borremans: "Als startlocatie benadrukken we onze passie voor de wielersport en zetten we ook de gastvrijheid van onze inwoners en lokale ondernemers in de schijnwerpers. In Heusden-Zolder en bij uitbreiding in heel Limburg zullen het Europese peloton en alle wielerfans gegarandeerd warm ontvangen worden.."

"Als hoofdstad van dé wielerprovincie bij uitstek kijken wij enorm uit naar de start van dit EK. Wij zijn bijzonder fier dat we hiervoor als gaststad mogen fungeren en vormen graag het centrum van de wielersport", zegt burgemeester van Hasselt Steven Vandeput.

Met de bekendmaking van het parcours van de 2024 UEC Road European Championships is de campagne officieel op gang getrapt. Alle informatie over het event, de wedstrijden en het aankomende promotraject zal terug te vinden zijn op http://www.limburg2024.beBekijk alle artikels uit Heusden-Zolder