Stuur je tekst met foto: info@limburgnieuws.be

maandag 4 december 2023

Heusden-Zolder: Gloednieuwe velodroom in Heusden-Zolder (13 juni 2023)

Minister van Sport Ben Weyts heeft samen met wielrenners Robbe Ghys en Nicky Degrendele de gloednieuwe velodroom in Heusden-Zolder ingereden. Deze prachtige wielertempel is geschikt voor de organisatie van internationale kampioenschappen. Rond de piste van 250 meter komt een tribune met plaats voor 2.000 toeschouwers. Naast de velodroom komen onder meer nog 4 sportvelden en een topsportgymhal.

"De wielersport zit in ons Vlaams DNA, maar eigenlijk hadden we met het Kuipke in Gent nog maar één overdekte wielerpiste die geschikt was voor internationale wedstrijden. Dat worden er nu twee", zegt Weyts. "Maar naast de piste zelf, biedt het sportcomplex ook voldoende ruimte voor sporten als volleybal, basketbal, tennis of turnen. In totaal 15.000 vierkante meter aan prachtige nieuwe infrastructuur voor scholen en sportclubs in de omgeving."

Het grote sportcomplex is mogelijk dankzij een investering van in totaal ruim 23,5 miljoen. De Vlaamse Overheid neemt het leeuwendeel voor zijn rekening. Vlaanderen investeert 8 miljoen in de bouw van deze nieuwe topsportinfrastructuur en zal jaarlijks meer dan 1,1 miljoen op tafel leggen voor de exploitatie. Ook Heusden-Zolder, LSM (Limburg Sterk Merk), Cycling Vlaanderen, de Koninklijke Belgische Wielerbond, vzw Cycling Friends en de Nationale Lotterij investeren in dit project.

"We kunnen nu nog meer internationale wielerwedstrijden naar Vlaanderen halen," besluit Weyts.Weyts rijdt nieuwe velodroom van wereldniveau in

Bekijk alle artikels uit Heusden-Zolder