Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

vrijdag 19 augustus 2022

Heusden-Zolder: Blue-bikes aan station Heusden en station Zolder (14 juni 2021)

Sinds kort kan je deelfietsen terugvinden aan het station van Heusden en aan het station van Zolder. Er staan 8 Blue-bikes in de fietsenstalling van het station. Met een lidmaatschap van 12 euro per jaar, kan je op alle locaties een fiets ontlenen aan een voordelig tarief, ook buiten Heusden-Zolder.

Het fietsdeelproject Blue-bike werd midden 2011 opgestart om de combimobiliteit in de praktijk verder vorm te geven. En of dat ondertussen gelukt is: Blue-bike maakte in 2019 rond de 276.000 ritten met 20.000 leden op 65 locaties. 93% van de gebruikers gebruikt Blue-bike in combinatie met de trein en bovendien gebeurde 28% van de Blue-bikeverplaatsingen voordien met de auto.

Een Blue-bike ontlenen doe je snel en eenvoudig. Word lid en ontleen een fiets op een locatie naar jouw keuze. Lid worden doe je online via de website, of in een van de deelnemende fietspunten. Van zodra je jouw Blue-bikekaart hebt ontvangen (of wanneer jouw MOBIB-kaart gekoppeld werd), kan je op meer dan 70 Blue-bikelocaties een fiets ontlenen. Aan Heusden station en Zolder station betaal je dankzij een tussenkomst van de gemeente en de Vlaamse overheid slechts 1,15 euro per rit (max. 24u).

Op de nieuwe Blue-bikelocaties in Heusden-Zolder vind je trouwens Blue-bikes met slimme sloten. De slimme sloten met ingebouwde kaartlezer zorgen ervoor dat je nog sneller een fiets kan ontlenen. Door je Blue-bike- of MOBIB-kaart tegen het slot te houden of door de QR-code te scannen in de Blue-bike-app, ontgrendel je de fiets en kan je meteen vertrekken. Je hoeft dus niet te wachten tot je Blue-bikekaart in je brievenbus valt. Met de app kan jij zo vertrekken. Om je rit te beƫindigen plaats je de Blue-bike terug op de locatie waar je hem ontleend hebt en sluit je het slot. Op de website en in de app van Blue-bike kom je te weten waar je slimme Blue-bikes kan terugvinden.

Bekijk alle artikels uit Heusden-Zolder