maandag 18 oktober 2021

Heusden-Zolder: Het toerisme in Limburg blijft groeien (3 december 2019)

Nadat de provincie in 2018 een recordaantal toeristen en overnachtingen kende, is het aantal toeristische aankomsten en overnachtingen nog verder gestegen vanaf januari tot en met augustus 2019. Igor Philtjens, gedeputeerde en voorzitter van Toerisme Limburg: "Fantastische resultaten, dankzij samenwerking en vooral dankzij het keiharde werk van de mensen uit de toeristische sector."

In de eerste acht maanden van dit jaar sliepen in onze provincie al bijna 985.000 toeristen (+4,8%), goed voor ruim 3,2 miljoen overnachtingen (+4,2%) en meer dan 316 miljoen euro omzet door verblijfstoerisme. Zo blijkt uit de voorlopige officiële cijfers voor de eerste acht maanden van de FOD Economie, die Toerisme Vlaanderen vandaag bekendmaakte.

Het toerisme in Limburg blijft records neerzetten. 2018 was al een topjaar en in de eerste acht maanden van 2019 zette de positieve trend zich door. Vanaf januari tot en met augustus zijn er ruim 45.000 toeristen en bijna 130.000 overnachtingen méér geteld dan in dezelfde periode in recordjaar 2018. Daarmee is Limburg voorlopig de sterkste stijger van alle Vlaamse provincies en bestendigt ze de positieve tendens die zich voordoet sinds 2014.

De sterkste stijging wordt gerealiseerd door de Belgen zelf (+6,5%) en door onze noorderburen, de Nederlanders (+11%). Dat zijn de voornaamste doelgebieden waarop Toerisme Limburg in samenwerking met de toeristische sector actief is en promotie voert. Limburg kende in 2019 niet alleen de beste zomervakantie ooit, ook de lente zat duidelijk in de lift als vakantieperiode.

Toerisme Limburg is vastberaden om op de ingeslagen weg verder te gaan. Na de sluiting van Ford Genk in 2014 maakte het provinciebestuur de bewuste keuze om versneld te investeren in de vrijetijdseconomie. Dat blijkt nu de juiste keuze. Sindsdien is er een stijging van 29% meer aankomsten en 24% meer overnachtingen in Limburg.


Bekijk alle artikels uit Heusden-Zolder