maandag 8 maart 2021

Heusden-Zolder: Event consultant KonseptS genomineerd voor prestigieuze Internationale Best Event Award (19 november 2018)

KonseptS, het Antwerps/Limburgse eventconsultingbureau onder leiding van Sophie Naze, heeft een nominatie voor de prestigieuze Best Event Award op zak. Deze BEA is een internationaal gerenommeerde award in de evenementensector. KonseptS werd genomineerd met het event Smart Air Solutions Days dat het kantoor eerder dit jaar organiseerde voor Atlas Copco, wereldleider in industriële productiviteitsoplossingen.

Tijdens het BEA World Festival, van 21 tot en met 24 november in het Portugese Coimbra, komen Sophie Naze en haar collega's te weten of ze deze nominatie ook kunnen verzilveren. Van de gelegenheid maakt Sophie ook gebruik om een lans te breken voor de professionalisering van de eventsector.

Opmerkelijk is ook nu weer het grote aantal Belgische genomineerden die een kans maken op een podiumplaats. Maar liefst 9 evenementen behaalden de shortlist, in diverse categorieën.

Sophie Naze, zaakvoerder van KonseptS: "Als ik ook naar de andere Belgische genomineerden kijk, is het opnieuw een opsteker voor ons land. België werpt zich vaak in de spotlights door de uitmuntende vakbekwaamheid. Kijk maar naar evenementen als Tomorrowland, de Olympische spelen, het WK voetbal. Heel vaak zijn er Belgische bedrijven op het vlak van audio, video, stagedesign en creativiteit bij betrokken. Een business die wat meer in de spotlights mag komen te staan als je ook de economische relevantie ervan onder de loep neemt."

"Ik wil van de gelegenheid dan ook gebruikmaken om een aantal zaken aan te kaarten die misschien wat gevoelig liggen. Ons vak is complex en vereist heel wat skills. Technische, creatieve, commerciële, financiële, organisatorische en veiligheidskennis zijn een vereiste om je job naar behoren te doen. Daarnaast vraagt het vooral een portie lef en heel veel passie. Ik zie dagelijks veel gepassioneerde professionals rondom me en daar word ik blij van. Maar ik heb er, net zoals andere professionele bureaus, wel moeite mee dat onze creativiteit vaak als vanzelfsprekend wordt gezien door sommige bedrijven. Zo is het niet ongewoon dat er pitches worden uitgeschreven voor wel 8 bureaus. Wekenlang sleutel je dan met je team aan een concept, zonder enige garantie op latere inkomsten. Ik heb er absoluut geen probleem mee om te concurreren, maar ik denk dat bedrijven er niet altijd bij stilstaan hoeveel tijd – en dus geld – in dit creatieve denkwerk kruipt. Zou het niet eerlijker zijn om er bijvoorbeeld maximaal drie te contacteren en een minimumcompensatie te voorzien voor de geleverde inspanningen ook al word je het niet?"

"Graag nodig ik sectorgenoten via deze weg dan ook uit om hierover nog meer in dialoog te gaan. Onze sector mag zich laten zien en een duidelijk kader, daar zou iedereen wel bij varen. Misschien iets om te bespreken in Portugal met de collega's die ook genomineerd zijn? Via deze weg lanceer ik graag een warme oproep om samen te streven naar een verdere professionalisering van ons vak, dat, laat me duidelijk zijn, het mooiste is ter wereld. Wij creëren iedere dag opnieuw geluksmomenten en bijzondere herinneringen voor anderen."


INFO
KonseptS is een eventconsultingbureau met vestigingen in Antwerpen en Heusden-Zolder onder leiding van Sophie Naze.

https://www.konsepts.be/Bekijk alle artikels uit Heusden-Zolder