maandag 8 maart 2021

Heusden-Zolder: 4 verdachten opgepakt na een overval en een poging overval in nachtwinkels (5 juli 2018)

Op 14 juni werd er een overval gepleegd op een nachtwinkel in de Meylandtlaan te Heusden-Zolder. 's Avonds kreeg de politie Limburg Regio Hoofdstad een melding binnen van een poging tot overval in een nachtwinkel op de Diestersteenweg te Hasselt. Na verder onderzoek konden er 4 verdachten opgepakt worden.

Donderdag 14 juni rond 7 uur kreeg de politie Heusden-Zolder een melding binnen van een overval op een nachtwinkel in de Meylandtlaan in Heusden-Zolder. De twee verdachten konden hier 1.500 euro buit maken. Dezelfde avond rond 21 uur kreeg de politie Limburg Regio Hoofdstad een melding binnen van een poging tot overval in een nachtwinkel op de Diestersteenweg te Hasselt. De uitbater van de nachtwinkel ging de confrontatie aan met de twee verdachten waardoor een handgemeen ontstond. Hierbij loste één van de verdachten geweerschoten. De verdachten stapten hierna in hun voertuig en sloegen op de vlucht. Er vielen geen gewonden en de verdachten konden geen buit maken.

De politie Limburg Regio Hoofdstad zette het onderzoek verder en kon de twee feiten aan elkaar linken. Eén verdachte, een 37-jarige man woonachtig in Lummen, kon de dag na de feiten reeds onderschept worden. De drie andere verdachten, een 47-jarige man en 24-jarige man beide woonachtig in Beringen en een 26-jarige man woonachtig in Houthalen-Helchteren, konden later geïdentificeerd en opgepakt worden.

De verdachten werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Hasselt en werden aangehouden.

Bekijk alle artikels uit Heusden-Zolder