Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

donderdag 30 juni 2022

Herstappe: Limburgse politiezones gaan fietsverlichting controleren (5 januari 2017)

Van maandag 9 januari tot vrijdag 13 januari 2017 gaat de provinciaal gecoördineerde thema-actie Verlichting - zwakke weggebruikers/bromfietsers van start. Herfst en winter staan in België gelijk aan donkere dagen. Fietsers moeten beseffen dat een degelijke fietsverlichting dan absoluut geen overbodige luxe is.

"Fietsverlichting is niet alleen belangrijk om zelf goed te kunnen zien waar je fietst, maar ook vooral dat de andere weggebruikers je goed kunnen zien. Je veilig voelen in het verkeer begint met je zichtbaar maken, val dus op. Als iedere fietser nu zijn licht aan zou doen, dan zou dat veel onnodige slachtoffers schelen. Fietsen zonder licht in het donker is dus levensgevaarlijk", zegt gouverneur Herman Reynders.

Daarom zullen de Limburgse politiekorpsen aandacht schenken aan de zichtbaarheid van fietsers en bromfietsers in het verkeer. Wanneer minderjarigen (-18 jaar) betrapt worden op defecte verlichting of het niet gebruiken van verlichting, kan er gebruik gemaakt worden van het jongeren-pv en de hieraan gekoppelde verkeersvormingsklas.


Het parket engageert zich om de in het kader van de actie opgestelde processen-verbaal met prioriteit te behandelen.

Bekijk alle artikels uit Herstappe