Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

donderdag 6 oktober 2022

Herk-de-Stad: Kapotte spullen herstellen op 24 september in Ontmoetingscentrum De Cirkel (15 september 2022)

Repair Café Herk-de-Stad organiseert op 24 september het eerste Herkse repair café in Ontmoetingscentrum De Cirkel. Een repair café is een bijeenkomst waar mensen met hun kapotte spullen terecht kunnen om ze samen met de vrijwilligers van het repair café te herstellen. Alle spullen waar iets aan hapert zijn welkom: van klein electro, computers, speelgoed tot kleding en fietsen.

"Samen herstellen dus in de plaats van steeds meer weg te gooien. Dat is goed voor het milieu en voor de portemonnee. De idee om ook in Herk-de-Stad met een repair café te starten kwam oorspronkelijk van de Herkse Minaraad en kreeg meteen de steun van het Herkse gemeentebestuur", legt Patrick Boucneau uit.

"Een repair café is ook een ontmoetingsplaats waar je een praatje kan slaan, iets kan bijleren of genieten van een drankje."

Er zijn in Limburg steeds meer repair cafés. De buurgemeenten Hasselt en Lummen gingen al voor en ook in Halen startte men enkele weken geleden.

Een herstelling is gratis, maar het repair café rekent wel op een gift wanneer ze jouw spullen of apparaat kunnen herstellen. Zo kunnen ze hun kosten betalen.


INFO
Eerste repair café in Herk-de-Stad op zaterdag 24 september in Ontmoetingscentrum De Cirkel (Diestsesteenweg 18) van 9 tot 12 uur.

Bekijk alle artikels uit Herk-de-Stad