Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

woensdag 17 augustus 2022

Herk-de-Stad: Schoonmaakster steelt ruim 17.000 euro uit dokterstas (16 september 2020)

Maandag kon de politie Limburg Regio Hoofdstad een schoonmaakster onderscheppen die in totaal reeds 17.000 euro had ontvreemd van de huisartsenpraktijk waarvoor ze werkte.

De politie Limburg Regio Hoofdstad kreeg een melding van diefstal van een huisartsenpraktijk in Herk-de-Stad. Er zou regelmatig geld uit een dokterstas verdwijnen.

"Na verder onderzoek kon de politie Limburg Regio Hoofdstad afgelopen maandag de schoonmaakster van de huisartsen onderscheppen met meer dan 250 euro op zak. Na een controle bleek dit geld afkomstig te zijn van één van de artsen waarvoor ze tewerkgesteld was. De vrouw werkte via een kantoor meer dan 10 jaar voor de arts en bleek sinds enkele jaren regelmatig geld te stelen uit de dokterstas. In totaal zou ze 17.000 euro ontvreemd hebben."

De verdachte, een 47-jarige vrouw uit Herk-de-Stad, werd mee naar het politiekantoor genomen en legde een verklaring af. Er werd beslist dat ze gedagvaard ging worden via snelrecht waardoor ze zich op een later tijdstip voor haar daden zal moeten verantwoorden.


Bekijk alle artikels uit Herk-de-Stad