Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

woensdag 17 augustus 2022

Herk-de-Stad: Extra voorzichtig in de buurt van schoolomgevingen (31 augustus 2020)

Bij de start van het nieuwe schooljaar roept de politie Limburg Regio Hoofdstad weggebruikers op om extra voorzichtig te zijn in de buurt van schoolomgevingen. De politiezone zelf zal opnieuw extra aanwezig zijn aan de schoolpoorten en controleren op snelheid.

"Te snel rijden en verkeerd parkeren zijn de twee gevaarlijkste fouten die je als bestuurder kan maken in de omgeving van een school. Jongere kinderen kunnen het verkeer nog niet goed genoeg inschatten waardoor een aanrijding snel gebeurd kan zijn. Daarnaast creëren voertuigen die geparkeerd staan op het trottoir gevaarlijke situaties voor voetgangers en fietsers. Daarom vragen wij aan het begin van dit nieuwe schooljaar opnieuw aan alle ouders en andere weggebruikers om hun rijgedrag aan te passen in de buurt van scholen", zegt korpschef Philip Pirard.

De politie stelde vast dat tijdens de coronaperiode veel mensen de fiets (her)ontdekt hebben. "We hopen dat ze ook tijdens het schooljaar vaker voor de tweewieler kiezen. Ook de politiezone zelf draagt uiteraard haar steentje bij. Wijkinspecteurs zullen aanwezig zijn aan de schoolpoorten om toezicht te houden en, indien nodig, op te treden tegen verkeersinbreuken. Ook onze snelheidscontroles in de zone 30 worden terug opgestart. Het afgelopen schooljaar hebben we helaas 549 bestuurders betrapt die te snel reden in de buurt van één of meerdere scholen. Hopelijk doen we dit jaar beter."

In het najaar lanceert de politiezone ook een campagne rond het dragen van fluo.Bekijk alle artikels uit Herk-de-Stad